ad

Wandeling in het groen is goed voor mentaal herstel

Laatst bijgewerkt: september 2019

nieuws Een studie van Schotse wetenschappers toont aan dat een wandeling in een groene omgeving of zelfs vanuit uw kantoorraam kijken naar een groen uitzicht, goed is voor mentaal herstel en stress vermindert.

De onderzoekers maten de hersenactiviteit van 12 jonge volwassenen tijdens een 2,4 km lange wandeling door Edinburgh. Eerst doorkruisten ze het historische stadsgedeelte, nadien wandelden ze door een park en tot slot in een (verkeers)drukke commerciële wijk. Na de wandeling vergeleken de onderzoekers de verschillende hersenregistraties op vlak van frustraties, gerichte aandacht ('betrokkenheid'), mentale opwinding of kalmte.

Wanneer de proefpersonen door de drukke gebieden liepen, vertoonde hun brein meer opwinding en frustraties dan in het park. Daarnaast was de hersenactiviteit van de deelnemers opmerkelijk rustiger in het park. De studie suggereert dat een wandeling in een groene omgeving of gewoon kijken naar een groen uitzicht, helpt tegen stress en mentale vermoeidheid tegengaat.
Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
ad
volgopfacebook

volgopinstagram

pub