Grote verschillen bij echinacea supplementen

Laatst bijgewerkt: February 2013 | 2 reacties
echinac-kruidengen-medic-170_400_01.jpg

nieuws Supplementen die het plantje echinacea bevatten, zouden beschermen tegen griep en verkoudheid. Maar de concentratie echinacea extract in supplementen verschilt enorm per merk en de prijzen lopen sterk uiteen. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Consumentenbond.

De Consumentenbond onderzocht de inhoud van 13 gangbare echinacea preparaten en keek daarbij naar het gehalte van enkele typerende bestanddelen, de prijs per tablet/capsule, de prijs per 1 milligram werkzame stof in echinacea en de aanbevolen minimum en maximum dosering per dag. In bijna alle geteste supplementen zit ongeveer hetzelfde type extract, maar de prijs die consumenten betalen per milligram werkzame stof, loopt sterk uiteen.

Behalve in de prijs, zitten er ook grote verschillen in de aanbevolen dosering bij de verschillende merken. Of dit goed of slecht is, is moeilijk te zeggen, aangezien wetenschappers nog altijd verdeeld zijn over de beschermende werking van echinacea.

zie ook artikel : Grote verschillen bij echinacea supplementen - reactie


verschenen op : 21/01/2013 , bijgewerkt op 15/02/2013

2 reacties

echincea

door anoniem, 24 January 2013 om 11:54

niet voor iedereen , ben allergie voor echincea, er staat niets op dat er mensen zijn die er allergies kunnen zijn aan echincea

Grote verschillen bij echinacea supplementen

door Ludwina Reyniers, 24 January 2013 om 11:04

Ik koop dit bij de apotheker, huispreparaat. Gebruik, 3 x 30 druppels, 3 dagen, vanaf het moment dat je iets van de symptomen van een verkoudheid hebt. Mijn kinderen (10 druppels)kregen het reeds vanaf 1.5j à 2j oud, nooit geen oorontsteking meer gehad.

bekijk alle 2 reacties

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub