Voorkom voedselvergiftiging door de microgolfoven

Laatst bijgewerkt: februari 2012

nieuws Uit recent onderzoek naar microgolfovens of magnetrons van de Amerikaanse consumentenbond bleek dat een aantal modellen het voedsel niet gelijkmatig verhit. Hierdoor kan het eten op sommige plekken goed heet zijn, terwijl het op andere plekken nog koud is. U kunt hier ziek van worden, omdat in deze koude gedeeltes nog (ziekmakende) bacteriën kunnen zitten.

Gelukkig is dat eenvoudig te voorkomen door het eten goed te verhitten:
• Schep het eten tijdens het verwarmen om. Ook al hebt u een draaiplateau in uw magnetron, nog steeds is goed roeren tussendoor belangrijk om de hitte te verdelen.

• Verdeel de gerechten in kleine porties. Deze zijn sneller klaar. Een grote portie is ‘vaster’ en kouder en moet daarom langer worden opgewarmd.

Dek de schaal af met een deksel, bord of magnetronfolie. Zo blijft het vocht in de maaltijd en kan de maaltijd goed heet worden.

Volg de instructies op de verpakking. Staat hierop dat u de maaltijd na het opwarmen in de magnetron nog een paar minuten moet laten staan, dan is dit nodig om het gerecht door en door goed te verhitten.

• Gebruik de juiste combinatie van vermogen en tijd. Als u kiest voor een lager vermogen (bijvoorbeeld 800 watt in plaats van 1000 watt), dan moet u langer verhitten.

Meer info: www.voedingscentrum.nl
Het geven van tijd kan levens redden! Het geven van tijd kan levens redden!
Pfizer Clinical Research Unit

Neem deel aan een klinische studie en krijg een financiële compensatie van gemiddeld €215 per dag.

Klik hier voor meer info!

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram