Multivitamines tijdens zwangerschap zinloos

123-vitamin-alles-8-18.jpg

nieuws Zwangere vrouwen die normaal en gezond eten hebben geen extra vitaminekuur nodig. Veel van deze vitaminen en mineralen zijn zinloos en duur. Te veel vitamine A kan zelfs schadelijk zijn voor de baby. Dat blijkt uit een nieuwe studie in het gespecialiseerde BMJ-tijdschrift Drug and Therapeutic Bulletin waarin eerdere onderzoeken naar de effecten van foliumzuur, vitamine D, vitamine C, E en A, ijzer en multivitaminen worden geanalyseerd. De meeste studies die wél voordelen van deze vitamines aantonen werden uitgevoerd in derde wereldlanden waar ondervoeding voorkomt.

Alleen een supplement met foliumzuur en vitamine D-supplementen zijn zinvol. Vitamine D stimuleert de botvorming van de baby en foliumzuur vermindert het risico op open ruggetje (neurale buisdefecten). De aanbevolen hoeveelheid vitamine D bedraagt 20 microgram per dag en voor foliumzuur 400 µg per dag.

Bron:
http://dtb.bmj.com/content/54/7/81.full
http://www.nhs.uk/news/2016/07July/Pages/Pregnancy-supplements-dont-help-just-take-vit-D-and-folic-acid.aspx


Laatst bijgewerkt: juni 2022
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram