Vijf tips om voldoende water te drinken (of te eten)

123m-water-drank-aroma-kruiden-02-17.jpg

nieuws

Water is nog altijd de gezondste drank en als je je lichaam voldoende wilt hydrateren, moet je zo’n anderhalve liter per dag naar binnen werken.
Met deze tips maak je het jezelf gemakkelijker om die dagelijkse hoeveelheid te halen.


1. Zet altijd een flesje water binnen handbereik. Thuis, op het werk, in de auto … hou altijd een flesje of een karaf met water in de buurt. Het zorgt ervoor dat je gemakkelijker en vaker drinkt.
Vergeet je het toch om af en toe een glaasje te nemen, zet dan je wekker als alert.


2. Maak er een gewoonte van om op vaste tijdstippen of volgens een bepaalde routine een glas water te drinken. Bijvoorbeeld elke morgen als je opstaat, voor elke maaltijd of tussendoortje, vlak voor het slapengaan.


3. Geef smaak aan je water door kruiden of stukjes fruit toe te voegen. En wissel eens af met bubbels als je graag spuitwater drinkt.
Enkele suggesties voor kruiden: munt en limoensap, steranijs, citroenmelisse of –verbena, aardbei met versnipperde basilicum, gember en limoen …


4. Zuivere koffie is een valabel alternatief als je niet meer dan 4 kopjes per dag drinkt. (Kruiden)thee en zeker groene thee zijn prima vervangers en ze bevatten veel minder of geen cafeïne. Alleen de pure stuff zonder suiker of melk tellen mee.


5. Raak je echt niet aan die anderhalve liter dan kan je ook aanvullen met waterrijk voedsel. In de zomer kan watermeloen een optie zijn (niet te veel want het bevat ook suiker) en ook salade zit vol water. In de winter zit je goed met een heldere bouillon of soep.

Bron: 
gezondheidsnet.nl

auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: juni 2021

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram