Vishaakje verwijderen

rode-kruis-90.jpg

nieuws Vissen is een sport die niet aan populariteit zal inboeten, het heeft vele voordelen, maar soms ook enkele nadelen. Wanneer je als visser (professioneel of amateur) de nodige vis wil bovenhalen maak je gebruik van een vishaak(je). Er zijn verschillende soorten vishaken op de markt, maar globaal gezien maken we onderscheid in twee soorten vishaken: deze met weerhaken en deze zonder weerhaken.

Een vishaakje dat vast zit in de huid (arm, vinger, aangezicht,…) is moeilijk te verwijderen, zeker wanneer we te maken krijgen met weerhaakjes. Zoals met alle vreemde voorwerpen laat je in principe het vishaakje verwijderen door een arts. Het is van groot belang dat je het vishaakje kan fixeren, zodanig dat het niet kan verschuiven. Het vishaakje fixeren doen we op volgende wijze:

• Leg steriele kompressen tegen het vishaakje. Als je geen kompressen bij de hand hebt, gebruik dan een zuivere of droge doek

help_04_03_009.JPG

• Vul aan beide zijden het hoogteverschil tussen de huid en het vishaakje op, bijvoorbeeld met kompressen of twee zwachtels

• Leg hierover voorzichtig een verband aan. Het verband mag niet op het vishaakje drukken

• Raadpleeg binnen enkele uren een arts

Meer weten over eerste hulp? Dit kan! Volg een gratis eerstehulpcursus bij Rode Kruis-Vlaanderen. Meer info op onze website , je vindt er ook een opleidingskalender.

Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram