Borstkanker vaccin wordt getest

nieuws Aan de Universiteit van North Carolina in de Verenigde Staten zijn deze maand de eerste klinische tests gestart met een vaccin dat zou kunnen ingezet worden in de strijd tegen gemetastaseerde of uitgezaaide borstkanker. Dat meldt het Journal of the American Medicial Association. Het vaccin bestaat ondermeer uit bepaalde eiwitten die in borstkankercellen worden gevonden. Bedoeling van het vaccin is het eigen immuunsysteem te stimuleren waardoor de kankercellen worden gedood. Momenteel zijn 25 patiënten bij het experiment betrokken dat gedurende twee jaar zal lopen.

De onderzoekers hopen met het vaccin vrouwen met geavanceerde borstkanker te kunnen behandelen waarbij de huidige behandelingsmethoden slechts tijdelijke verbeteringen oplevert.


Laatst bijgewerkt: maart 2003
100 Jaar Stichting tegen Kanker 100 Jaar Stichting tegen Kanker
Stichting tegen Kanker

In 2024 viert Stichting tegen Kanker haar 100-jarig bestaan onder de Hoge Bescherming van Koningin Mathilde. Al van bij de start in 1924 was haar belangrijkste drijfveer: hoop omzetten in overwinning.

100 jaar strijd tegen kanker - Stichting tegen Kanker

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram