Borstkanker vaccin wordt getest

Laatst bijgewerkt: maart 2003

nieuws Aan de Universiteit van North Carolina in de Verenigde Staten zijn deze maand de eerste klinische tests gestart met een vaccin dat zou kunnen ingezet worden in de strijd tegen gemetastaseerde of uitgezaaide borstkanker. Dat meldt het Journal of the American Medicial Association. Het vaccin bestaat ondermeer uit bepaalde eiwitten die in borstkankercellen worden gevonden. Bedoeling van het vaccin is het eigen immuunsysteem te stimuleren waardoor de kankercellen worden gedood. Momenteel zijn 25 patiënten bij het experiment betrokken dat gedurende twee jaar zal lopen.

De onderzoekers hopen met het vaccin vrouwen met geavanceerde borstkanker te kunnen behandelen waarbij de huidige behandelingsmethoden slechts tijdelijke verbeteringen oplevert.
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram