Borstkanker vaccin wordt getest

nieuws Aan de Universiteit van North Carolina in de Verenigde Staten zijn deze maand de eerste klinische tests gestart met een vaccin dat zou kunnen ingezet worden in de strijd tegen gemetastaseerde of uitgezaaide borstkanker. Dat meldt het Journal of the American Medicial Association. Het vaccin bestaat ondermeer uit bepaalde eiwitten die in borstkankercellen worden gevonden. Bedoeling van het vaccin is het eigen immuunsysteem te stimuleren waardoor de kankercellen worden gedood. Momenteel zijn 25 patiënten bij het experiment betrokken dat gedurende twee jaar zal lopen.

De onderzoekers hopen met het vaccin vrouwen met geavanceerde borstkanker te kunnen behandelen waarbij de huidige behandelingsmethoden slechts tijdelijke verbeteringen oplevert.


Laatst bijgewerkt: maart 2003
RECONNECT, talent blijft, ook na kanker RECONNECT, talent blijft, ook na kanker
Stichting tegen Kanker

Er is te weinig aandacht voor de terugkeer naar het werk na kanker. Toch is het van groot belang dat werknemers hierbij worden ondersteund. Stichting tegen Kanker biedt daarom RECONNECT aan, een gratis online platform om HR managers of leidinggevenden te begeleiden tijdens het reïntegratietraject van een medewerker bij wie kanker werd vastgesteld.

Meer info

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram