Ice facial: helpt ijs rimpels te voorkomen?

AI_ijsblokje_gezicht_2023.jpg

dossier

Minder rimpels, een glad velletje en een gezonde blos: als je TikTok mag geloven moet je gedurende 15 tot 20 minuten met een ijsklontje over je gezicht wrijven, want 'icing vernauwt de bloedvaten in je gezicht, waardoor poriën en rimpels minder zichtbaar worden en je er lichter, stralender en stralender uitziet'. Klopt dat effectief?

Lees ook: Wat doet een collageensupplement voor onze huid?

Lees ook: Rimpelvullers (Fillers)

IJstherapie voor je gezicht

Bij blessures wordt vaak gezegd dat je ijs moet aanbrengen om zwelling tegen te gaan, maar eigenlijk is nooit aangetoond dat dat helpt. De claim dat ice facials opgezette ogen kunnen tegengaan, is dan ook niet hard te maken. Er is daarnaast geen enkel bewijs dat je met ijsklontjes rimpels of tekenen van veroudering kunt tegengaan en ook voor acne en puistjes is het geen oplossing. Wat wel klopt is dat je er een blosje aan zal overhouden omdat de bloedcirculatie gestimuleerd wordt - al kun je hetzelfde effect bekomen door je gelaat te wassen met koud water of een wandeling te maken in de winter. 

Wil je toch echt eens een ice facial uitproberen, zorg er dan voor dat je het ijs in een schone handdoek wikkelt, zodat je er geen vrieswonden aan overhoudt. Gebruik nadien ook een extra hydraterende crème, want anders zal de huid droog aanvoelen en op termijn ook beschadigd raken. 

Geschreven in samenwerking met Frederike Annaert

Lees ook: Hoe gaat cryotherapie in zijn werk?

Lees ook: Plexr soft: overtollige huid verwijderen zonder snijden

Bronnen: 
https://www.healthline.com
https://www.womenshealthmag.com
https://www.scienceofbeauty.net
https://fysiophysics.nl

auteur: Sofie Van Rossom, gezondheidsjournalist
Laatst bijgewerkt: september 2023

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram