Rimpelvullers (Fillers)

123-rimpelvulle-fillers-plast-chir-02-18.jpg

dossier

Er zijn verschillende manieren om rimpels op te vullen of te laten verdwijnen met een werkingsduur variërend van enkele maanden tot levenslang.

Toepassingsmogelijkheden :

• Behandeling van fronsrimpels, kraaienpootjes, denkrimpels, rimpeltjes rond de mond ...
• Diepe neus-lippen-plooi, afhangende mondhoeken
• Vollere lippen
• Corrigeren van littekens of oneffenheden als gevolg van acne
• Vergroten van jukbeenderen, kin, voorhoofd
• Overige gezichtscorrecties

Natuurlijke stoffen

123-rimpelvulle-fillers-plast-chir-02-18.jpg

Bij het ontstaan van rimpels zien we meestal een tekort aan substantie in de middenlaag van de huid. Deze bevat naast o.a. collageenvezels ook een stof waarin zich hyaluronzuur bevindt.

Door deze lichaamseigen stof, hyaluronzuur, te injecteren ter hoogte van de rimpel, kan men deze bij wijze van spreken opvullen. Aangezien deze stof ook door het lichaam zelf wordt aangemaakt geven deze producten weinig of geen reactie. Het nadeel is wel dat ze ook door het lichaam worden afgebroken en een injectie dus mogelijks moet herhaald worden. De snelheid waarmee dit gebeurt hangt af van persoon tot persoon. Gemiddeld bedraagt deze periode zes tot twaalf maanden.

Een andere mogelijkheid onder de natuurlijke stoffen is het injecteren van lichaamseigen vet. Dit vet wordt op een andere plaats in het lichaam weggezogen, meestal ter hoogte van de buik en als vulmiddel teruggeplaatst in de rimpel. Dit proces wordt lipostructuur genoemd. Het grote voordeel hiervan is dat men allergische reacties volledig kan uitsluiten. Deze ingreep gebeurt meestal in 2 fasen aangezien 60% van het vet opnieuw door het lichaam wordt afgebroken. De periode tussen de twee ingrepen bedraagt ongeveer 3 weken.


Laatst bijgewerkt: april 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram