Weekendsporters tarten het lot

nieuws Volgens een nieuwe Franse studie tarten zg. weekendwarriors - mensen die in het weekend intensief sporten maar in de loop van de week nauwelijks bewegen - het lot. Ze lopen namelijk een sterk verhoogd risico op een dodelijke hartaanval.
Volgens de studie van de universiteit van Toulouse ligt het aantal overlijdens ten gevolge van een hartaanval bij mannen tussen 25 en 44 jaar tijdens het weekend ruim 20% hoger dan tijdens de week. Bij mannen tussen 45 en 54 is er een piek op zondag. Het ging meestal om mannen die tijdens de week een zittend beroep uitoefenen en overleden tijdens of kort na sportbeoefening of een andere intensieve fysieke activiteit.
Bij mannen ouder dan 54 werd dan weer een piek op maandag vastgesteld. Dat zou volgens de onderzoekers dan weer kunnen te maken hebben met het hernemen van een stressvolle job, samen met stresserende omstandigheden zoals files, drukte op trein en metro, enz., na een rustig weekend.

Bron: Heart, november 2001


Laatst bijgewerkt: april 2001

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram