Voor jou gelezen op Het Nieuwsblad

Kriekensap werkt beter dan bietensap om je uithouding te verbeteren

Laatst bijgewerkt: maart 2020
unsplash_kersen_krieken.jpg

nieuws Kriekensap is het nieuwe bietensap, toch voor duursporten. Want net als bij bietensap kan je door kriekensap te drinken je prestaties en uithoudingsvermogen verbeteren. “Vooral bij matig getrainde mensen is dat effect zichtbaar”, zegt professor Romain Meeussen, directeur van het Human Performance Labo van de VUB, aan Radio 1.

Door tien bestaande studies opnieuw te analyseren zijn wetenschappers te weten gekomen dat kriekensap ook een prestatieverbeterend effect heeft. “Krieken bevatten net als vele andere bessen polyfenolen, dat zijn kleine voedingsbestanddelen die een ontstekingswerende werking hebben en helpen bij spierpijn”, legt Meeussen uit. “Ze verbeteren de doorbloeding, wat bietensap ook doet. Maar kriekensap zal daarnaast nog andere stoffen bevatten die helpen bij de uithouding.”

Al moet toch een kanttekening worden gemaakt, zegt Meeussen. Plots krieken beginnen te eten voor je gaat sporten zal niet het gewenste gevolg hebben. “We hebben het positieve effect wel gemerkt bij concentraat opgelost in sap, en bij poeders en pillen. Deze twee uur op voorhand innemen voor een inspanning kan wel helpen. Maar wees altijd voorzichtig met supplementen, want vaak zitten daar nog extra stoffen in. Screen ze dus altijd goed voor je ze koopt.”

Lees ook: Rodebietensap beter voor voetballers dan voor wielrenners

Artikel uit Het Nieuwsblad
bron: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200227_04868279


Het Nieuwsblad
volgopfacebook

volgopinstagram