Kindertussendoortjes bevatten te veel suiker en calorieën

123m-snoep-kleurstof-01-17.jpg

nieuws Kindertussendoortjes bevatten vaak meer suiker en calorieën dan goed is voor kinderen. Dit blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond naar 20 producten die speciaal bedoeld zijn voor kinderen. De Consumentenbond pleit ervoor dat fabrikanten maatregelen nemen voor kleinere porties en een gezondere samenstelling van kindertussendoortjes.
Uit het onderzoek blijkt dat kindertussendoortjes vaak 90 tot ruim 100 calorieën bevatten, terwijl in 'volwassenen' koekjes zoals speculaas of bastognekoeken zo'n 60 calorieën zitten. Sommige extraatjes voor kinderen lijken gezond, zoals de Jumbo Yoghurtrozijntjes. Maar meer dan de helft is coating: de rozijnen zijn bedekt met een laag olie en suiker en bevatten maar 1% yoghurtpoeder. Ook de Dinosaurus melkchocolade koekjes van Lotus zijn erg vet en calorierijk, één koekje bevat al 95 calorieën en de koekjes zijn ook nog eens per 3 verpakt, goed voor 4 klontjes suiker.

Een kind van 1 tot 3 jaar heeft minder calorieën nodig dan een volwassene. Dat betekent dat kleine kinderen ook minder ruimte hebben voor koekjes en snoepjes: maximaal 100 calorieën per dag. Vreemd genoeg zijn kinderkoekjes vaak te groot zijn voor kinderen. Een goed gekozen klein ‘volwassenkoekje’ is vaak zelfs een betere keuze.

Laatst bijgewerkt: mei 2023

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram