Doe de test: check je zoetstofinname

edulcotest-692x315.jpg

nieuws

Op de website www.zoetstoffen.eu van VIWF, de sectorvereniging van de Belgische water- en frisdrankindustrie, vind je een test waarmee je je zoetstofinname kunt testen. De test werkt met bestaande merkproducten zoals ontbijtgranen, yoghurt, chocola en frisdrank en hun reële zoetstoffengehalte. Kies de producten die jij consumeert, vermeld de gebruikte hoeveelheid en check zelf. De aard van de zoetstoffen en hun gehalte kunnen namelijk sterk variëren van product tot product binnen dezelfde categorie (bijvoorbeeld lightdranken).

Eerdere simulaties hielden geen rekening met het werkelijke zoetstofgehalte van de producten, en baseerden zich daarom op het toegestane maximumgehalte. Om het gebrek aan analysecijfers over zoetstoffen op te vangen, kreeg het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid de opdracht een analyse te maken van de voornaamste zoetstofbronnen in België en stelde deze gegevens ter beschikking aan www.zoetstoffen.eu.

Lees ook: Kunnen zoetstoffen suiker vervangen?


Laatst bijgewerkt: januari 2020

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram