Doe de test: check je zoetstofinname

Laatst bijgewerkt: januari 2020
edulcotest-692x315.jpg

nieuws

Op de website www.zoetstoffen.eu van VIWF, de sectorvereniging van de Belgische water- en frisdrankindustrie, vind je een test waarmee je je zoetstofinname kunt testen. De test werkt met bestaande merkproducten zoals ontbijtgranen, yoghurt, chocola en frisdrank en hun reële zoetstoffengehalte. Kies de producten die jij consumeert, vermeld de gebruikte hoeveelheid en check zelf. De aard van de zoetstoffen en hun gehalte kunnen namelijk sterk variëren van product tot product binnen dezelfde categorie (bijvoorbeeld lightdranken).

Eerdere simulaties hielden geen rekening met het werkelijke zoetstofgehalte van de producten, en baseerden zich daarom op het toegestane maximumgehalte. Om het gebrek aan analysecijfers over zoetstoffen op te vangen, kreeg het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid de opdracht een analyse te maken van de voornaamste zoetstofbronnen in België en stelde deze gegevens ter beschikking aan www.zoetstoffen.eu.

Lees ook: Kunnen zoetstoffen suiker vervangen?
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram