Zorgen over de lengte van de penis

nieuws Zoals vrouwen zich vaak zorgen maken over het formaat en de vorm van hun borsten, zo maken mannen zich blijkbaar meer en meer zorgen over het formaat en de vorm van hun penis. Maar dat is vaak onterecht, zo blijkt.

De vraag naar penisverlengingen stijgt, en op het internet worden tientallen hulpmiddelen en preparaten aangeprezen die de penis langer en/of dikker zouden maken. De effectiviteit van die methoden en producten is zeer twijfelachtig en soms zijn ze zelfs gevaarlijk, zoals zuigpompen bijvoorbeeld, of gewichten aan de penis om die uit te rekken. Een penis echt verlengen is trouwens niet mogelijk. Hem langer doen lijken door het lid operatief een paar centimeter meer naar buiten te brengen, kan wel.
Grotere penis, betere seks?
De idee dat een lange en/of dikke penis tot betere seksuele prestaties zou leiden of de vrouw meer zou doen genieten, is overigens op niets gebaseerd. Uit verschillende studies blijkt dat er geen verband bestaat tussen penisgrootte (van de partner) en tevredenheid met het seksuele leven. Om een goede minnaar te zijn heb je dus geen grote penis nodig. Een erectie van 7 cm is al genoeg om te kunnen vrijen.

Lees ook: Hoe groot is een ‘normale’ penis?

Hoe denken vrouwen erover?
Het cliché dat vrouwen meer geïnteresseerd zijn in de persoonlijkheid en het uiterlijk van een man dan in de grootte van zijn penis, blijkt ook uit onderzoek. Mannen zouden effectief meer belang hechten aan de grootte, zelfs als ze perfect normaal gebouwd zijn. De resultaten van het onderzoek, dat plaatsvond in het Britse Porterbrook Clinic and Royal Hallamshire Hospital in Sheffield, werden gepubliceerd in het vakblad BJU International.

Uit enquêtes bij meer dan 50.000 heteroseksuele mannen en vrouwen blijkt dat 85% van de vrouwen tevreden is over de grootte van de penis van hun partner, terwijl slechts 55% van de mannen tevreden is. Volgens het onderzoek hebben mannen doorgaans een beter zelfbeeld en een groter seksueel zelfvertrouwen als ze een groter dan gemiddelde penis hebben, terwijl voor vrouwen groter niet noodzakelijk beter is.

De studie bracht een aantal gegevens samen uit meer dan 50 internationale onderzoeken:
• 66% van de mannen zegt een normale penis te hebben, 22% zegt een groter dan normale en 12% een kleinere penis te hebben. Het percentage mannen met een normale penis dat klaagt over een te kleine penis is groter dan het percentage klagers dat effectief een kleine penis of micropenis (minder dan 7 cm lang) heeft. Mannen die klagen over een te kleine penis refereren vaak naar afbeeldingen in tijdschriften;
• Homoseksuele mannen zouden gemiddeld een iets grotere penis hebben dan heteroseksuele mannen.

Lees ook: Zoek niet te ver naar het geheim voor goede seks, het zit tussen je oren

Penis meten
Als je wilt weten hoe lang je penis is (zowel in slappe als in stijve toestand), meet je hem aan de bovenkant (de buikkant). Vanaf je schaambeen, waar je penis begint, tot het topje van je eikel, terwijl deze wordt uitgetrokken tot maximale lengte.

Aan de grootte van de penis in slappe toestand is niet altijd te zien hoe groot de penis in erectie is. Bij een erectie nemen kleine penissen doorgaans meer in lengte toe dan grote penissen. Bij iemand die een kleine penis in rust heeft, kan de grootte van de penis in erectie boven het gemiddelde zijn. Het tegenovergestelde komt ook voor.

Lees ook: 10 redenen waarom je voldoende seks moet hebben


Laatst bijgewerkt: april 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram