Zoekresultaten voor borsten (121 artikels)

Hebben vrouwen met grote borsten meer kans op borstkanker?

Hebben vrouwen met grote borsten meer kans op borstkanker? 12/12/2016 - De grootte van de borsten heeft geen invloed op de kans om borstkanker te krijgen. Of u nu kleine of grote borsten hebt, maakt niks uit. Borstkanker komt wel vaker voor bij vrouwen met dicht borstweefsel, dat wil zeggen borsten met veel klier- en bindweefsel en relatief weinig vet.

Veel koffie, kleine borsten?

8/12/2008 - Vrouwen die meer dan 3 koppen koffie per dag drinken, krijgen kleinere borsten. Hoe meer koffie ze drinken, hoe kleiner hun borsten. Dat zou althans blijken uit een Zweedse studie gepubliceerd in het British Journal of Cancer.

Krijg je slappe borsten door borstvoeding?

Krijg je slappe borsten door borstvoeding? 30/12/2022 - Veel mama’s gebruiken het woord ‘theezakjes’ als ze hun borsten vergelijken met die van voor de zwangerschap. Maar hoe komt het eigenlijk dat je borsten doorheen en na een zwangerschap veranderen qua vorm? Is dat bij iedereen zo? En maakt het uit of je al dan niet borstvoeding geeft?

Mastopathie: gezwollen en pijnlijke borsten door aandoening borstklierweefsel

Mastopathie: gezwollen en pijnlijke borsten door aandoening borstklierweefsel 15/08/2022 - Mastopathie is een verzamelnaam voor goedaardige aandoeningen in het klierweefsel van de borsten. De borsten kunnen gezwollen en pijnlijk aanvoelen. Soms zijn er één of meerdere knobbeltjes voelbaar. Mastopathie is ongevaarlijk, maar kan vervelende klachten geven.

Geen hangborsten door borstvoeding

3/01/2008 -

Wat is je beha-maat en welke beha past best?

Wat is je beha-maat en welke beha past best? 9/10/2023 - Als je een beha kiest, ga je misschien vooral af op hoe hij eruitziet of aanvoelt. Maar het belangrijkste is eigenlijk de behamaat. Draag je de verkeerde maat, dan kun je last krijgen van pijnlijke borsten, pijn in je nek, rugklachten of zelfs minder elastische borsten.

Soja vermindert premenstruele klachten

2/02/2006 - Premenstruele klachten (zoals gespannen borsten, een opgeblazen gevoel in de buik, hoofdpijn, stemmingswisselingen, prikkelbaarheid en vermoeidheid)...

Zo voorkom je schurende borsten tijdens de zwangerschap

25/08/2019 -

Onderzoek regelmatig uw borsten

30/11/2010 -

Helft Britse meisjes vermijdt sport wegens last van borsten

Helft Britse meisjes vermijdt sport wegens last van borsten 27/02/2016 - Ongeveer de helft van de Britse meisjes op de middelbare school vermijdt sport wegens schaamte over of last van hun borsten. Dat blijkt uit een studie in het Verenigd Koninkrijk waaraan meer dan 2.000 schoolmeisjes tussen 11 en 17 jaar deelnamen.

Borsten: Voor de baby of voor de partner?

Borsten: Voor de baby of voor de partner? 12/09/2023 - Veel vrouwen die borstvoeding geven, hebben het er moeilijk mee om hun borsten te 'delen' met baby én partner. Waarom voelen ze dat zo aan? En hoe kan je die mindset veranderen? We vroegen het aan seksuologe en relatietherapeute Vanessa Muyldermans.

Borstzelfonderzoek zinloos?

9/10/2002 - Het zelf geregeld onderzoeken van de borsten helpt niet om borstkankers snel genoeg te ontdekken om het sterftecijfer ten gevolge van borstkanker te doen dalen.

Krijg je echt grotere borsten van bijenpollen?

Krijg je echt grotere borsten van bijenpollen? 14/08/2023 - Trendalert want er is weer een nieuwe gezondheidhype in TikTok-land. Het consumeren van bijenpollen zorgt voor grotere borsten, klinkt het daar. Wat zijn bijenpollen eigenlijk? En doen ze echt iets voor je boezem?

Slaap je beter wel of beter niet met een beha aan?

Slaap je beter wel of beter niet met een beha aan? 19/08/2021 - Sommige vrouwen zweren bij het dragen van een beha 24 uur op 24. Andere laten hun borsten liever losjes onder de lakens terwijl ze in dromenland vertoeven. Wat is nu eigenlijk de beste keuze?

Zonder beha is beter

5/05/2008 - Volgens de Zweedse gynaecoloog Göran Samsioe van Lund University's Department of Obstetrics and Gynecology zijn tienermeisjes beter af zonder beha. Een te stevige beha beperkt de natuurlijke bewegingen van de boezem waardoor het weefsel zwakker wordt en de borsten gaan doorhangen.

Welke sportbeha kiezen?

Welke sportbeha kiezen? 2/01/2024 - Afhankelijk van de grootte van uw borsten kunt u kiezen tussen een ingekapselde sportbeha, een compressiesportbeha of een combinatie van beide.

Lingeriemerk toont negen types borsten. Herken je de jouwe?

15/11/2016 - Het Amerikaanse lingeriemerk ThirdLove vindt dat er negen types borsten bestaan en toont de verschillende vormen in schetsjes op hun site. De reden? Het is belangrijk dat dames in eigen boezem kijken om zo voor de juiste beha te kiezen.

Een op drie maratonloopsters heeft borstpijn

12/09/2013 - Een op drie maratonloopsters heeft tijdens de maraton last van pijnlijke borsten (mastalgia), schrijven onderzoekers in het British Journal of Sports Medicine.

Waarom je met een sportbeha moet sporten

Waarom je met een sportbeha moet sporten 18/07/2019 - Als je sport, is een goede beha geen overbodige luxe. Een sportbeha is comfortabeler dan een gewone beha en geeft meer ondersteuning waardoor pijn in de borsten kan worden vermeden.

Belgische Federatie tegen Kanker over borstkanker

29/11/2002 - De laatste tijd zijn er tal van berichten verschenen in de pers over borstkanker. Het in vraag stellen van het zelfonderzoek van de borsten naar aanleiding van een Chinese studie, twijfels over de doeltreffendheid van borstkankerscreening volgens een Deens onderzoek, verhoogd risico op borstkanker voor vrouwen in de menopauze die hormonen nemen…

Pijn in de borsten (mastodynie): hinderlijk maar meestal onschuldig

Pijn in de borsten (mastodynie): hinderlijk maar meestal onschuldig 26/09/2022 - Veel vrouwen hebben gedurende kortere of langere tijd last van soms heftige pijn in de borsten. Deze pijn kan variëren van een gespannen of irritant gevoel dat een paar dagen per maand aanhoudt tot een voortdurende kwelling. Wat zijn de oorzaken, en wat kan je eraan doen?

Handleiding voor hippe mama’s

22/10/2018 - Je herinnert je vast nog het moment waarop je dacht: ‘Ik word later een véél hippere moeder dan mijn eigen mama.’ Ondertussen is later aangebroken en heeft je coolness net zoals je stevige borsten het hazenpad gekozen. Daarom delen we graag deze handleiding voor hippe mama’s

Borstzelfonderzoek niet langer aangeraden

31/10/2007 - Gezien de recente wetenschappelijke inzichten pleit de Nederlandse KWF Kankerbestrijding niet langer voor maandelijks borstzelfonderzoek.

Wat kunt u doen tegen pijn in de borsten rond de menstruatie?

20/09/2013 - Veel vrouwen hebben in de dagen voor de menstruatie last van pijnlijke borsten. De pijnklachten nemen af zodra de menstruatie begonnen is. De borsten voelen gespannen en zijn pijnlijk bij aanraking.

Wat is een cyste?

Wat is een cyste? 27/06/2023 - Cysten zijn bultjes die zich in de huid of in het lichaam vormen. Vanbinnen bevatten ze lucht of vocht. De bultjes kunnen overal in het lichaam voorkomen, maar ze ontwikkelen zich meestal in de huid, eierstokken, borsten of nieren. De meeste cysten zijn niet kankerverwekkend.

Nieuwe precieze behandeling tegen borstkanker in de maak

Nieuwe precieze behandeling tegen borstkanker in de maak 9/11/2023 - Hoe eerder je borstkanker ontdekt, hoe beter. Daarom is het belangrijk om je borsten vaak te checken. Biomedisch wetenschapper Simone Dalm (Erasmus Medisch Centrum) legt uit hoe je jezelf kan controleren en wat de bestaande én toekomstige behandelopties tegen borstkanker zijn.

Lipofilling borst: borstcorrectie of -vergroting met eigen vet

Lipofilling borst: borstcorrectie of -vergroting met eigen vet 3/02/2019 - Borstcorrectie of -vergroting met eigen vet (lipofilling, autologe borstaugmentatie of autologe vettransplantatie) is een relatief nieuwe operatietechniek om de borsten iets te vergroten, of om afwijkingen van de borst te corrigeren na een borstsparende operatie of na een borstrecontructie.

Wat doet een behaloos leven met je lijf?

12/12/2018 - Er is amper wetenschappelijk onderzoek over het nut van de beha. Toch opmerkelijk, als je weet dat zo veel vrouwen er een dragen.

Borstvergroting: mogelijkheden, nadelen en kostprijs

Borstvergroting: mogelijkheden, nadelen en kostprijs 8/09/2023 - Ontevredenheid over je borsten kan een grote impact hebben op je zelfbeeld. Sommige vrouwen worstelen met zo’n groot complex dat het hun levenskwaliteit aantast. Een borstvergroting is dan mogelijks een oplossing. Welke opties zijn er, wat zijn de risico's, en hoeveel kost een borstvergroting?

Dubbele borstamputatie bij kanker verhoogt overlevingskans

4/05/2014 - Vrouwen met een genetisch bepaalde vorm van borstkanker (met een BRCA-genmutatie) waarbij beide borsten worden verwijderd (een dubbele mastectomie) hebben bijna 50% meer kans om na 20 jaar nog te leven dan vrouwen bij wie slechts één borst werd verwijderd.

volgopfacebook

volgopinstagram