Maken groente en fruit stoppen met roken gemakkelijker?

nieuws Het eten van veel fruit en groente helpt wellicht om te stoppen met roken en dat ook vol te houden. Dat schrijven onderzoekers van de universiteit van Buffalo in het blad Nicotine and Tabacco Research.

De proefpersonen die het meeste fruit en de meeste groente aten, hadden een drie keer grotere kans om te stoppen met roken. Rokers die meer fruit en groente aten, bleken ook minder sigaretten per dag te roken en wachtten langer met het roken van hun eerste sigaret van de dag. Ook waren ze minder afhankelijk van nicotine.

Hoe groente en fruit die invloed uitoefenen op de roker is onduidelijk. Het is mogelijk dat fruit en groente mensen een ‘vol’ gevoel geven, waardoor ze minder de behoefte voelen om te roken, aangezien rokers een gevoel van honger soms verwarren met het verlangen om te roken. Ook kan het iets te maken hebben met het feit dat groente en fruit – in tegenstelling tot bijvoorbeeld vlees of koffie – de smaak van tabak niet versterken.


Laatst bijgewerkt: mei 2021

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram