Onderzoek naar letsels verdachte rimpelvuller

nieuws De FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de voedselketen en Leefmilieu waarschuwt voor het optreden van complicaties na inspuiten van de permanente rimpelvuller Dermalive en soortgelijke producten.
Een eerste onderzoek van de dienst “medische hulpmiddelen” van het directoraat-generaal Geneesmiddelen, bij de autoriteiten van de andere lidstaten, als gevolg van de informatie verschenen in de Nederlandse pers, openbaart dat er gevallen van granulomen zouden kunnen zijn waarvan de reële weerslag (minstens 2.5%) hoger zou zijn dan die door de fabrikant wordt aangekondigd (0.1%). Dit ongewenste effect komt reeds in de bijsluiter van Dermalive voor. Het probleem zou zich eveneens voor andere inspuitbare producten tegen de rimpels kunnen voordoen.
Tot nu toe heeft de dienst geen enkele kennisgeving van incident/ongewenste bijwerking ontvangen die op het gebruik van het product Dermalive volgt. Het directoraat-generaal Geneesmiddelen vraagt aan de artsen en de apothekers om alle incidenten en/of ongewenste gevolgen mede te delen die met medische hulpmiddelen in het algemeen en in het aanwezige geval met inspuitbare producten tegen rimpels.

Lees ook: Rimpels?

Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram