Over chronische pijn: oorzaken en behandeling van langdurige pijn

Laatst bijgewerkt: oktober 2005
boek-Chronische pijn.jpg

boeken-interviews Pijn is een natuurlijk en noodzakelijk beschermingsmechanisme. Maar wanneer ze langer aanhoudt dan we mogen verwachten, is er sprake van chronische pijn. Deze pijn overstijgt haar signaalfunctie en tast de levenskwaliteit aan. Chronische pijn heeft vele vormen, van hoofdpijn tot reumatische pijn. Hoewel niet alle pijnen te verhelpen zijn, heeft de pijnbestrijding de laatste jaren veel vooruitgang geboekt.

Wat is precies pijn? Waardoor wordt pijn veroorzaakt? Kun je pijn meten? Wanneer is er sprake van chronische pijn? Kun je ermee leren leven? En vooral: welke manieren zijn er om pijn te bestrijden? Dit boek geeft heldere antwoorden op deze en vele andere vragen.

Correcte gezondheidsinfo is belangrijk voor patiënten en hun omgeving. Inzicht in oorzaken, gevolgen en medische behandelingen vormt vaak de eerste stap in een goede aanpak van het gezondheidsprobleem.

Reeds verschenen in deze referentiereeks: Allergie, Cholesterol, Depressie, Diabetes, Hoge bloeddruk, Obesitas en overgewicht en Osteoporose. De reeks kwam tot stand met medewerking van patiëntenorganisaties, huisartsen en specialisten ter zake.

Over chronische pijn: oorzaken en behandeling van langdurige pijn - Prof. Wouter Zuurmond
Uitgeverij Davidsfonds/Leuven - ISBN 90 5826 270 7 - Richtprijs € 12,95 - Verkrijgbaar in de boekhandel
Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram