Alarm voor hittegolf

Laatst bijgewerkt: augustus 2019
hittegolf-termometer.jpg

nieuws Op basis van de huidige temperatuurvooruitzichten heeft minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Rudy Demotte de alarmfase "Hittegolf" afgekondigd voor de volgende dagen.

De periode ging woensdagnamiddag in en loopt af op zaterdagmiddag. Over deze periode worden gemiddelde minimumtemperaturen verwacht rond 19 graden Celsius en maximumtemperaturen rond 30 graden Celsius. Bijgevolg is het meteorologische criterium voor de alarmfase in het hittegolf/ozonplan bereikt. Deze alarmfase houdt in dat de Cel Medische Bewaking van de FOD Volksgezondheid vandaag/woensdag een verwittiging verstuurt naar de gezondheidsinspecteurs, de huisartsenkringen, de spoedgevallendiensten, de geriatrische en psychiatrische diensten van de ziekenhuizen, de rusthuizen, de thuiszorg- en buurtorganisaties, enzovoort.

De POD Maatschappelijke Integratie zal de aandacht van de OCMW's vestigen op deze alarmfase van het hittegolfplan, zodat ook zij melding kunnen maken van eventuele problemen ondervonden bij de uitvoering van hun taken. De Cel Medische Bewaking is om 16.00 uur via telefonische enquête begonnen aan een monitoring bij de rust- en verzorgingsinstellingen, om eventuele problemen op te sporen en de opvolging van de gezondheidsvoorschriften te verzekeren.


• Het call Center van Volksgezondheid is in werking: 02/524 97 97

• De cel Medische Bewaking is nu samengesmolten met de dienst 100 en hun nieuwe naam is ICM (incident control management) met als e-mail-adres: cmve@health.fgov.be.

Op de website van Volksgezondheid www.health.fgov.be vindt u het hittegolf/ozonpiekenplan alsook een FAQ voor informatie aan de bevolking.

Lees ook: Hittegolf en ozonpieken
Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram