Tips voor de brooddoos

Laatst bijgewerkt: juli 2019
123-brooddoos-school-lunch-08-17.jpg

nieuws

Bij het begin van het nieuwe schooljaar is het voor vele van onze kinderen weer volop brooddoos-tijd. Het is belangrijk dat de middaglunch goed bewaard wordt en geen risico vormt voor de gezondheid van je kinderen. 

•  Voor een ideale bewaring plaats je de lunchbox in de koelkast bij een temperatuur van maximaal 7 °C. Ham, tonijn, omelet en vooral filet américain zijn bij hogere temperaturen gevoelig voor bederf en zouden in het ergste geval een voedselvergiftiging kunnen veroorzaken. Zet dus, indien mogelijk, onmiddellijk na aankomst op school de lunchbox in de koelkast.

• Als de school koelkasten ter beschikking stelt, kan je een uitgebreid gamma aan beleg gebruiken: zachte kazen, charcuterie, garnaal- of tonijnsla, omeletten, groenten, … Alles uit de versafdeling is mogelijk. En als je kinderen niet houden van te koude boterhammen, haal je die gewoon een kwartiertje voor de lunch uit de frigo.

• Als de school geen koelkasten heeft, dan kan je het beleg aanpassen.
Kies voedingsmiddelen die niet zo vlug bederven bij hogere temperaturen. Je hebt dan wat minder mogelijkheden, maar het aanbod blijft gevarieerd: harde kazen, een hardgekookt eitje, jam, honing, …
Je kan ook de brooddoos in een koeltas plaatsen, of in een doos met ijsblokjes.


Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram