Gerelateerde artikels
Yoghurt met gnocchi
recepten
Met dit gerecht kan je alle kanten uit. Met brood en een eitje erbij heb je een stevig (anti-kater) ontbijt, met wat gebakken aubergine of halloumi erbij is het een lekkere hoofdmaaltijd.
Kooktijd: 20 minuten
Materiaal: 1 kleine pan, 1 grote pan, 1 kookpot
Ingrediënten voor 2 à 4 personen
250 g gnocchi
1 rode ui
50 g pistachenoten
6 blaadjes munt
½ teentje knoflook
5 el (Griekse) yoghurt
peper en zout
olijfolie
200 g kerstomaatjes
1 à 2 el chili-olie (zie basisrecept)
Bereiding
- Kook de gnocchi in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Halveer intussen de ui en snijd in fijne ringen. Hak de noten fijn en snijd de munt fijn.
- Pers de look bij de yoghurt en kruid met een snufje peper en zout.
- Giet de gnocchi af zodra ze komen bovendrijven. Neem een grote pan en bak ze in een scheut olijfolie. Voeg de tomaatjes toe. Wanneer ze opengesprongen zijn en de gnocchi goudbruin zijn, zijn ze klaar.
- Dresseer de yoghurt op het bord en leg daarop de gnocchi. Werk af met ui, munt, pistachenoten en chili-olie naar wens.
Basisrecept chili-olie
1 steranijs, 2 kruidnagels, 2 el chilivlokken, snufje zout, 100 ml koolzaadolie, 2 teentjes knoflook
- Doe de steranijs, kruidnagels, chilivlokken en een snufje zout in een bokaaltje.
- Giet de olie in een kleine sauspan. Pel de look en snijd in fijne plakjes. Warm de olie op op een laag vuur en voeg de look toe. Wanneer de look mooi bruin begint te worden, is de olie warm genoeg.
- Giet de olie rechtstreeks in het bokaaltje met de kruiden. Laat afkoelen.
Een recept uit het boek 'Messy Chef 3' - 't Moet maar zo goed niet zijn' van Jelle Beeckman
uitgegeven door Borgerhoff & Lamberigts
Foto: Bram Debaenst
Foto: Bram Debaenst
auteur:
Hilde Deweer,
lifestylejournalist