Gerelateerde artikels
Recept: eenpansgerecht met tortellini, champignons en spinazie
recepten
Voor pasta lovers klinkt dit gerecht als muziek in de oren. Voor wie niet graag afwast eveneens, want je hebt maar één kookpot nodig… Een snelklaar veggiegerecht met een minimale inspanning voor een heerlijk resultaat!
Kooktijd: 20 minuten
Materiaal: 1 kookpot
Ingrediënten voor 2 à 4 personen
75 g champignons
1 klontje bak- of hoeveboter
2 el olijfolie
1 ui
1 teentje knoflook
400 ml water
1 groentebouillonblokje
180 g tortellini (naar wens)
20 g walnoten (of andere noten)
50 ml room (light of vol)
100 g spinazie
peper en zout
optioneel: fijngeraspte Parmezaanse kaas of een lepeltje ricotta
Bereiding
- Snijd de champignons in partjes. Smelt de boter in een kookpot voeg de olijfolie toe en bak de champignons gedurende 2 minuten op een middelhoog vuur.
- Snijd de ui in fijne ringen en voeg samen met een fijngeperst/gesneden teentje look toe. Laat nog 5 minuten meebakken op een zacht vuurtje.
- Voeg het water en het bouillonblokje toe.
- Voeg, wanneer het water net niet kookt, de tortellini toe en zet het deksel op de pot. De gaartijd zal iets langer zijn dan wat beschreven staat op de verpakking.
- Hak ondertussen de noten fijn.
- Na 3 tot 4 minuten zijn de tortellini klaar. Haal er eentje uit de pot om te proeven.
- Voeg de room en de spinazie toe, roer alles goed onder mekaar en kruid bij met peper en zout.
- Voeg eventueel wat fijngeraspte Parmezaanse kaas of een lepeltje ricotta toe om dit gerecht nog lekkerder te maken.
uitgegeven bij Borgerhoff & Lamberights
Foto: Bram Debaenst
auteur:
Hilde Deweer,
lifestylejournalist