Gerelateerde artikels
Recept: gelakte aubergines met Conferencepeer op de bbq

recepten Deze kleurrijke en verrassende combinatie laat zien hoe veelzijdig aubergines kunnen zijn. De auberginepartjes worden gegrild en vervolgens rijkelijk gelakt met een zoete, rokerige barbecuesaus, waarna ze worden gecombineerd met de zachte, frisse tonen van Conferencepeer.
Bereidingstijd: minder dan 30 minuten
Ingrediënten voor 4 personen
2 aubergines8 el van Seppes barbecuelak (zie *)
20-tal blaadjes Thaise basilicum
1 conferencepeer, in fijne blokjes gesneden
fleur de sel
zeste van 1 biocitroen
(*) voor Seppes barbecuelak
2 citroenen, gehalveerd
2 el hoisinsaus
3 el Luikse perensiroop
1 el worcestersaus
1 el Gentse mosterd
1 el honing van de imker
Bereiding van de barbecuelak
- Rooster de citroenen een 3-tal minuten op de barbecue, met de snijkant naar beneden.- Doe het sap van de citroenen in een mengkom.
- Voeg de hoisinsaus, perenstroop, worcestersaus, mosterd en honing toe en meng tot een lak.
Bereiding van de aubergines
- Snijd de aubergines in de lengte in vieren. Rooster ze gedurende 5 minuten aan elke kant op de barbecue. Haal ze van de barbecue en smeer de vleeskant van de aubergines met een keukenborsteltje in met barbecuelak.- Leg de auberginestukken aan de zijkant van je barbecue, met de gelakte kant naar boven. Laat ze zo nog 5 minuten verder garen.
- Verdeel de auberginestukken over een schaal. Serveer met enkele blaadjes Thaise basilicum en de stukjes conferencepeer. Werk af met fleur de sel en zeste van citroen.
Tip
Deze barbecuelak is heerlijk bij heel wat groentebereidingen. Zo zijn courgettes, prei, venkel en bloemkool ideale groente om te lakken.
Een recept uit het boek 'Grillmasters' van Seppe Nobels & Peter De Clercq, uitgegeven door Lannoo.
Verkoopprijs: 29,99 euro.
auteur:
Hilde Deweer,
lifestylejournalist