Gegrilde kalfsworst met een witloofslaatje
recepten
Ingrediënten voor 3 personen
3 grote stukken kalfsworst, 3 grote witloofstronken, 1 stuk rammenas van circa 15 cm (of een 15-tal radijzen), 1 grote sjalot of anderhalve kleine, ¾ appel, 1 snuf ras-el-hanout, 2 el olijfolie, anderhalve el appelazijn, 2 el magere plattekaas, zwarte peper en fleur de sel.
Bereiding
- Maak de dressing: meng de azijn, de olie en de plattekaas en breng op smaak met ras-el-hanout, peper en fleur de sel.
- Halveer de witloofstronken, verwijder de harde kern en snij het witloof in fijne reepjes. Doe er een paar druppels citroen op en dek af met folie om verkleuren te voorkomen.
- Schil de rammenas en snij hem in brunoise (zeer kleine blokjes).
- Pel de sjalot en snipper ze fijn.
- Schil de appel en snij hem in stukjes.
- Meng het witloof, de rammenas, de sjalot en de appel en doe de dressing erop.
- Grill de worst zonder vetstof in een grillpan of op de BBQ.
Uit het boek '5 kilo minder in 5 weken' van Hilde Deweer in samenwerking met gezondheid.be. Uitgegeven door WPG, Antwerpen. Verkoopprijs: 12, 99 euro 128 pagina's - ISBN 978 90 2233378 5