Veiligheidsgordels niet veilig voor kinderen

nieuws De gewone veiligheidsgordels voor volwassenen zijn niet veilig voor kinderen. Dat blijkt uit een studie van de Children's Hospital of Philadelphia die verscheen in het vakblad Pediatrics (juni 2000). Volgens de studie lopen kinderen tussen 2 en 5 jaar die gewone veiligheidsgordels dragen tot 4 keer meer hoofd-, hersen- en andere verwondingen op bij ongevallen in vergelijking met kinderen in een speciaal kinderzitje. Ook worden veel ernstige buikverwondingen vastgesteld aan ondermeer lever en milt. De studie, die in totaal 13.853 dossiers bestudeerde van kinderen tussen 2 en 5 die bij een ongeval waren betrokken, stelde vast dat ruim 40% van deze kinderen een gewone veiligheidsgordel draagt. Volgens de onderzoekers is de veiligheidsgordel slechts verantwoord bij kinderen rond de leeftijd van 9 jaar die minstens 20 kg wegen en moeten jongere kinderen in een aangepast kinderzitje plaatsnemen.


Laatst bijgewerkt:
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram