Voor jou gelezen op Famme.be

Bij welke symptomen houd je je kind ziek thuis?

Laatst bijgewerkt: januari 2021

nieuws

De schoolvakantie is voorbij en dat betekent dat virussen zich weer snel zullen verspreiden onder scholieren. Niezen, snotneusjes, een zware hoest, … De griep komt er weer aan. Maar bij welke symptomen houd je je kind ziek thuis? 

Hoge temperatuur
Het is altijd verstandig om een thermometer bij de hand te hebben. Een kind heeft gemiddeld een temperatuur van 37,5 graden Celsius. Stijgt die tot boven de 38 graden Celsius? Dan heeft je kind koorts.

Koorts is vaak een teken van infectie. Dat betekent dat je kind nog in het beginstadium van de ziekte zit en dus andere kinderen kan aansteken. Het is verstandig om je oogappel dan thuis te houden.

Braken of diarree
Het zijn niet alleen de meest beschamende symptomen van ziek zijn, het zijn ook meestal symptomen dat je kind met buikgriep zit. Laat net die griep enorm besmettelijk zijn.

Het kan uiteraard dat je kind gewoon iets verkeerds heeft gegeten, maar je neemt toch beter het zeker voor het onzeker door je kleintje thuis te houden. Zelfs als het dan geen buikgriep blijkt te zijn heb je je kind gênante momenten voorkomen.

Constant hoesten
Een paar hoestbuien hier en daar zijn niet zorgwekkend, maar een hoest die continue blijft aanhouden is dat wel. Alarmbellen!

Is de hoest van je kind ongecontroleerd en aanhoudend? Dan is het verstandig om je kind een paar dagen thuis te houden. Vooral als het hoesten gepaard gaat met een zere keel, onregelmatige ademhaling of pijn op de borst.

Heftige pijn
Hoewel de meeste vrouwen wel tegen een griepje kunnen, ligt dit anders bij kinderen. Kinderlichamen kunnen een stuk minder hebben, waardoor er bij griep ook vaak spierpijn optreedt. Ga alle voor de hand liggende symptomen (koorts, verkouden, hoofdpijn en spierpijn) na om te bepalen of je jouw kind vandaag beter ziek kunt melden of niet.

Uiteraard is het bij welk van deze symptomen dan ook altijd een goed idee om even langs de huisarts te gaan.

Artikel op Famme.be
bron: https://famme.be/symptomen-kind-ziek/


Famme.be
volgopfacebook

volgopinstagram