Dag Tegen Kanker: solidariteitsgolf overspoelt het land

screenshot_dagtegenkanker_2020.png

nieuws Tijdens de Dag tegen Kanker roept Kom op tegen Kanker iedereen op om één dag expliciet hun medeleven en verbondenheid te tonen met kankerpatiënten en hun naasten. En dat kan op verschillende manieren.

In de media
Dag Tegen Kanker vindt plaats op 15 oktober 2020, maar de hele week lang zijn er acties gepland om het solidariteitsgevoel te stimuleren. In de media bijvoorbeeld. Zo steekt Jeroen Meus kankerpatiënten en hun naasten een hart onder de riem vanuit zijn Dagelijkse Kost-keuken in Leuven, was Siska Schoeters er op dinsdag 13 oktober met een speciale uitzending van Durf te vragen, bracht VRT NWS de special ‘Mijn Kanker’ op woensdag 14 oktober, en is er op 15 oktober nog A day to remember met Lieve Blancquaert en Iedereen Beroemd met een vlogrubriek rond het thema. 
Infosessies en babbels
Daarnaast waren enkele online infosessies te volgen, rond mindfulness, zelfzorg en seksualiteit en intimiteit bij kanker bijvoorbeeld, én stelden vrijwilligers zich beschikbaar voor een babbel met een kankerpatiënt of een naaste, zowel telefonisch als in real life. 
Geel lintje
Ook jij kan nog surfen op de solidariteitsgolf, want Kom op tegen Kanker roept alle Vlamingen op om kankerpatiënten en hun naasten te steunen door het gele lintje te delen, er creatief mee aan de slag te gaan als organisatie of individu, en gebruik te maken van hashtag #dagtegenkanker.

Bronnen:
www.komoptegenkanker.be
www.allesoverkanker.be

auteur: Sofie Van Rossom, gezondheidsjournalist
Laatst bijgewerkt: oktober 2020

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram