Apps om hartslag te meten niet accuraat

nieuws

Apps om de hartslag te meten zijn niet accuraat. Dat schrijven onderzoekers van de universiteiten van Zurich en Berlijn in het European Journal of Preventive Cardiology.

De studie testte de accuraatheid van vier hartslag-apps voor de iPhone 4 en 5: ‘Instant Heart Rate’ (IHR) en ‘Heart Fitness’ (HF) die werken met contact fotoplethysmografie (contact van de vingertip met de ingebouwde camera), en ‘Whats My Heart Rate’ (WMH) en ‘Cardiio Version’ (CAR), die werken met non-contact fotoplethysmografie. Ze vergeleken de resultaten van die vier apps met een elektrocardiogram en een pols oximeter bij 106 patiënten.

Bij sommige van de apps was er bij meer dan een op vijf metingen een afwijking van meer dan 20 slagen per minuut in vergelijking met het elektrocardiogram. De niet-contact apps (WMH en CAR) werkten minder goed dan de contact-apps (IHR en HF), en gaven vaak een te hoge hartslag. 

Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram