Natuurlijke middeltjes voor een heerlijke geur in huis

123-cosm-geuren-ruiken-04-161.jpg

nieuws Antigeursprays, luchtverfrissers, omgevingsparfums... al die producten verspreiden componenten die schadelijk zijn voor de gezondheid, zeker voor de luchtwegen! Maar er zijn alternatieven.

- Laat je interieur heerlijk geuren met zestes en schillen van citrusvruchten die je laat drogen in een schaal. Vooral mandarijnen geven een goed resultaat.

- Maak of koop lavendelzakjes voor in de slaapkamer of de badkamer en leg ze tussen het linnen.

- Besprenkel je potpourri met een aantal druppels essentiële olie om zijn aroma’s weer levendig te maken. Of maak zelf een potpourri door schijfjes fruit in de microgolfoven te drogen: citrusvruchten met kaneel bijvoorbeeld. Maar je kunt het ook doen met jasmijn of rozenbottels.

- Leg schijven citroen, pompelmoes of sinaasappel in een grote kom zonder deksel en giet er warm water met wat kaneel/vanille en kruidnagel over. Het resultaat: een heerlijk aroma dat de ruimte vult.

- Leg hier een daar een sinaasappel en prik er een paar kruidnagels in.

- Strooi een eetlepel gedroogde kruiden over de potgrond van je kamerplant.

- Zet potjes met geurige tuinkruiden in je keuken: basilicum, munt, tijm, rozemarijn...

- Zuig een eetlepel lavendel of een ander geurig kruid op met de stofzuiger. De geur blijft hangen in de stofzuigerzak en verspreidt zich telkens je stofzuigt. Je kunt ook een grotere dosis meteen in de stofzuigerzak doen.

- Fleur je huis op met planten of bloemen die lekker ruiken en een heerlijke geur afgeven: jasmijn, hyacint, lelies, rozen, meiklokjes...

- Verwerk vanille- of kaneelstokjes in decoratieve elementen: leg ze op tafel als bestekhouder of gebruik ze om een krans te maken...

auteur: Barbara Simon, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: december 2020

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram