UZ Brussel / Nieuwe behandeling melanoompatiënten

123-labo-microsc-dr-10-18.png

nieuws

In het UZ Brussel werd in het kader van een studie voor het eerst een melanoompatiënt behandeld met een ‘intelligent anti-kanker virus’ in combinatie met dendritische cellen (lichaamseigen cellen die kankercellen aanvallen en onschadelijk maken). Nooit eerder werden deze twee behandelingen samen toegediend. Die combinatie verhoogt de afweerreactie tegen de tumor. Voor patiënten, bij wie de bestaande behandelingen niet helpen, biedt deze nieuwe manier van behandelen een extra optie waarbij de kankercellen worden vernietigd zonder schade aan te brengen aan gezonde cellen. De onderzoekers hopen dat deze combinatie extra kansen op beterschap kunnen bieden aan patiënten bij wie de beschikbare behandelingen niet voldoende helpen.

In de eerste fase van dit onderzoek worden enkel patiënten met uitzaaiingen van melanoom in de huid of lymfeklieren met de combinatietherapie behandeld. 

Patiënten die wensen in aanmerking te komen voor dit onderzoek kunnen dit bespreken met hun behandelende arts of contact opnemen met de dienst Medische Oncologie van het Oncologisch Centrum in het UZ Brussel (T: 02 477 60 40, E: afspraak_oncologie@uzbrussel.be).

Laatst bijgewerkt: oktober 2018
100 Jaar Stichting tegen Kanker 100 Jaar Stichting tegen Kanker
Stichting tegen Kanker

In 2024 viert Stichting tegen Kanker haar 100-jarig bestaan onder de Hoge Bescherming van Koningin Mathilde. Al van bij de start in 1924 was haar belangrijkste drijfveer: hoop omzetten in overwinning.

100 jaar strijd tegen kanker - Stichting tegen Kanker

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram