Melanoommaandag

Laatst bijgewerkt: juni 2022

nieuws Vandaag organiseren de belgische dermatologen hun jaarlijkse Melanoommaandag. Indien u zich vooraf hebt ingeschreven via Gezondheid.be kan u zich gratis laten onderzoeken op melanoom. Het melanoom is de meest agressieve vorm van huidkanker. Ultraviolette straling (UV) is tot nog toe de enige gekende en algemeen aanvaarde uitwendige risicofactor.

- Vermijd intensieve blootstelling aan de zon, zeker tussen 11 en 15 uur.
- Bescherm uw huid met zonnecrème met een voldoende hoge beschermingsfactor (minstens factor 20). Gebruik zonneproducten niet om langer in de zon te blijven.
- Draag bedekkende kledij, een pet of een breed gerande hoed en een zonnebril met UV-filter als u in de zon op een terrasje zit, wandelt, fietst of buiten werkt.
- Water, zand en witte muren weerkaatsen de zonnestralen waardoor u ook in de schaduw kan verbranden. Zelfs in de schaduw zijn beschermende kleding en zonnecrème dus noodzakelijk. Houd er tevens rekening mee dat u in de bergen sneller verbrandt.
- Een natte huid is gevoeliger, dus droog uw huid steeds goed af na een zwempartij. UV-stralen worden niet door water tegengehouden waardoor u ook in het water kunt verbranden.
- Gebruik geen producten tegen muggenbeten, parfum of andere cosmetica; die kunnen onder invloed van de zon allergische reacties veroorzaken. Als u geneesmiddelen neemt, informeert u best uw huisarts of apotheker of zij bijwerkingen hebben onder invloed van de zon.
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram