Twaalf redenen waarom elke vrouw het best regelmatig masturbeert

123-vr-dromen-hart-silhouet-09-15.jpg

nieuws Uit onderzoek blijkt dat ± 95 procent van de mannen en ± 80 procent van de vrouwen regelmatig masturbeert. Volgens het Vlaamse Sexpert-onderzoek uit 2013  masturberen mannen één tot meerdere keren per week, vrouwen één tot meerdere keren per maand. Jongens beginnen er doorgaans ook iets vroeger mee dan meisjes. Onderzoek in Nederland bij 14- tot 15-jarigen vond bij jongens een percentage van 68% dat aangaf te masturberen, terwijl dit percentage bij meisjes 31% bedroeg. Op latere leeftijd zijn er waarschijnlijk ongeveer evenveel mannen als vrouwen die haast nooit masturberen of die het frequent doen. Uit onderzoek van de Nederlandse Rutgers Stichting blijkt bijvoorbeeld dat 90 procent van de biseksuele vrouwen en 80 procent van de lesbische vrouwen wel eens masturbeert. Een op de vijf biseksuele vrouwen masturbeert zelfs meerdere keren per week.

Toch denken sommige mensen nog altijd dat masturberen ongezond is, een seksuele afwijking zou zijn of een normale (seksuele) relatie in de weg zou staan. Uit onderzoek blijkt dat bijvoorbeeld zowat 10% van de jongeren er eerder negatief tegenover staat. Terwijl uit een recente enquête van Flair bleek dat nogal wat vrouwen zich schamen over masturbatie: 55 procent praat er nooit over omdat ze het te persoonlijk vindt of zich schaamt. De overige 45 procent maakt er wel eens een opmerking over, maar gaat zelden of nooit in detail.

Nochtans is masturbatie niet iets om beschaamd over te zijn, wel integendeel. Masturbatie is een normale, prettige en zelfs gezonde seksuele praktijk, die zelfs uw relatie kan ten goede komen.

1. Masturbatie ontspant, vermindert stress en is goed voor het humeur. Dit heeft onder meer te maken met de verhoogde hormoonproduktie.

2. Masturbatie helpt bij het inslapen. Mogelijk zou het ook helpen bij het restless legs syndroom.

3. Masturbatie versterkt mogelijk de bekkenbodemspieren.

4. Masturbatie zorgt voor een betere doorbloeding van het lichaam en vooral de onderbuik.

5. Masturbatie kan mogelijk urineweg- en cervicale infecties helpen voorkomen door het zogenaamde 'tenting-effect' dat optreedt bij seksuele opwinding. Hierbij trekt de baarmoederhals samen en zet de vagina uit, terwijl de vaginawand meer vocht afscheidt. Hierdoor verhoogt de zuurtegraad in de baarmoederhals en de vagina, wat een positief effect heeft op de bacteriële flora, en worden schadelijke bacteriën afgevoerd.

6. Masturbatie kan helpen tegen menstruatiepijn.

7. Masturbatie kan na de menopauze helpen tegen vaginale droogte en vernauwing, en daardoor irritatie en pijn bij het vrijen helpen voorkomen.

8. Masturberen is veilig voor seksueel overdraagbare aandoeningen, soa. Als door vingeren of masturberen sperma, menstruatiebloed of vaginaal vocht in contact gebracht wordt met de slijmvliezen van de een naar de ander, dan bestaat er wel een miniem risico op besmetting met een soa.

9. Zolang u geen gevaarlijke attributen gebruikt die de geslachtsdelen kunnen kwetsen, kan er bij masturbatie niets verkeerd lopen. De meeste vrouwen gebruiken een of meerdere vingers en/of een vibrator.

10. Masturbatie hoort bij de ontdekking van het eigen lichaam en wordt zelfs aangeraden om meer vertrouwd te worden met het eigen lichaam. Het heeft een positieve invloed op de seksuele ontwikkeling en op latere seksuele ervaringen, zo blijkt uit tal van onderzoeken.

11. Ook binnen een relatie is masturbatie heel gewoon. Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat de vrouwen die het vaakst masturberen vrouwen zijn die het meest bevredigend seksueel leven hebben met een partner. Eerder dan een substituut kan masturbatie als een ondersteunende functie van het seksleven beschouwd worden. Het kan een welgekomen aanvulling vormen op een gewoon seksueel leven en/of het kan het seksleven met uw partner verbeteren.

12. Masturbatie is leuk en heel bevredigend. Uit een enquête in Vlaanderen blijkt bijvoorbeeld dat zeven op de tien vrouwen altijd klaarkomen tijdens het masturberen, terwijl dat bij een vrijpartij met een partner maar vier op de tien is.

Bronnen:

www.allesoverseks.be

www.seksualiteit.be

www.mannenseks.be/seks/technieken/masturberen

www.rutgers.nl

http://archpedi.jamanetwork.com

http://www.tandfonline.com

http://theconversation.com


Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram