Toename Hepatitis A bij mannen die seks hebben met mannen

123-txt-hepatits-04-17.jpg

nieuws Sedert begin december 2016 kent Vlaanderen een opstoot van hepatitis A gevallen onder mannen die seks hebben met mannen (MSM), namelijk 30 gevallen tot op 23 maart 2017. Daarnaast zijn er ook 14 gevallen van hepatitis A bij mannen die geen MSM zijn volgens de informatie van de arts maar waar ook geen andere bron gekend is.

Tussen 1 januari tot 23 maart 2017 werden in totaal 73 gevallen van hepatitis A gemeld bij Zorg en Gezondheid. Het het jaarlijks gemiddelde in de periode 2012 tot
2016 was 84.
Ook in Wallonië en Brussel stijgt het aantal infecties met hepatitis A: in Wallonië zijn tot nu toe 10 gevallen vastgesteld, in Brussel 23 gevallen.

Vaccinatie van MSM is de belangrijkste preventiemaatregel. De doelgroep wordt geïnformeerd via diverse websites van Sensoa.
De gevallen in Vlaanderen maken deel uit van een uitbraak onder MSM in Europa. In Vlaanderen behoren de gevallen voornamelijk maar niet uitsluitend tot een groep die in Nederland startte na het EuroPride festival in Amsterdam in juli en augustus 2016.

Bronnen:
https://www.zorg-en-gezondheid.be/sites/default/files/atoms/files/Flash_infectieziekten_april_2017_0.pdf
https://www.wiv-isp.be/matra/PDFs/flash201704.pdf


Laatst bijgewerkt: april 2017

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram