Griepepidemie neemt lichtjes toe

123-man-ziek-pillen-siroop-griep-12-16.jpg

nieuws

De griepepidemie is nog niet over zijn hoogtepunt heen en neemt zelfs nog lichtjes toe met 730 raadplegingen per 100 000 inwoners. 

De incidentie van raadplegingen voor griepale syndromen steeg de afgelopen week van 670 tot 730 per 100 000 inwoners. Dat blijkt uit de cijfers die Sciensano verzamelde bij de huisartsenpeilpraktijken. De incidentie van raadplegingen voor griepsyndromen stijgt bij kinderen van 0 tot 4 jaar en bij personen van 65 jaar en ouder, maar blijft stabiel in de andere leeftijdsgroepen.

De peilpraktijken verzamelden in de afgelopen week zeventien respiratoire stalen waarvan er 82% positief bleken voor het griepvirus. Er zijn hoofdzakelijk influenza A-virussen in omloop, met een overwicht aan influenza A(H3N2)-virussen. 84% van de bevestigde infecties betreft influenza A, 2% influenza B en 14% is niet getypeerd. Het aantal bevestigde infecties met influenza stijgt in alle leeftijdsgroepen.

Het aantal ziekenhuisopnames voor een bevestigde griepinfectie is op dit moment hoog in vergelijking met een gemiddeld seizoen, maar de proportie van infecties met ernstige verwikkelingen onder hen lijkt op dit moment matig te zijn. Mede daardoor veroorzaakt de griepepidemie voorlopig geen verhoging van het aantal sterfgevallen.

Alles over griep op gezondheid.be

Laatst bijgewerkt: februari 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram