Voor jou gelezen op Het Nieuwsblad

Deze zes vrouwen bewijzen dat het cijfer op je weegschaal niet veel zegt

Laatst bijgewerkt: november 2019

nieuws Het cijfer op je weegschaal is geen goede richtlijn, dat bewijst althans deze foto van deze zes dames. Van klein tot groot, atletisch of veel rondingen: ze hebben allemaal een verschillende lichaamsbouw maar wegen allemaal exact 70 kilogram.

De foto is niet nieuw. In 2012 verscheen hij in de Australische editie van Marie Claire. Toen deed het lifestyleblad onderzoek naar het gemiddelde gewicht van vrouwen in het land. Ze kwamen uit op 70,1 kilogram en lieten zes dames met dat gewicht in ondergoed poseren.

Vandaag verschijnt de foto nog vaak op de sociale media omdat het actueel blijft om je gewicht te relativeren. Want het heeft geen zin om je te focussen op het cijfertje op de weegschaal. Het zijn de lengte en de bouw van je lichaam die je slank of net iets voller doen lijken.

De Australische fitnesscoach Kayla Itsines spitst zich in haar trainingen daarom toe op een gezonde levensstijl in plaats van een streefgewicht. Ze is ervan overtuigd dat gezond eten en voldoende bewegen vanzelf zal leiden tot een lichaam waarmee je heel tevreden bent. Want op die manier verlies je vet en word je sterker, wat je een goed gevoel bezorgt.

Artikel uit Het Nieuwsblad
bron: http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20161104_02554950


Het Nieuwsblad
volgopfacebook

volgopinstagram