Voor jou gelezen op Het Nieuwsblad

Gebruik van sarcasme maakt je creatiever en slimmer

Laatst bijgewerkt: november 2019

nieuws Volgens onderzoekers van de Harvard Business School zorgt bijtende spot of sarcasme ervoor dat zowel de gebruiker ervan als de aanhoorder creatiever worden in hun abstract denken. Klinkt allemaal wat ingewikkeld, maar de conclusie is vrij eenvoudig: het gebruik van sarcasme maakt slimmer en duidt ook zelf op hogere intelligentie.
Om tot die conclusie te komen onderzochten liefst vier studies de cognitieve ervaringen van sarcastische mensen en testten de gedragsmatige gevolgen om te onderzoeken of sarcasme een soort van diepere manier van denken is. Uit studie een en twee bleek dat zowel mensen die sarcasme gebruiken als ontvangers meer conflicten veroorzaken, maar dat ook hun creatieviteit wordt gestimuleerd. Uit de derde studie bleek dat sarcasme getuigt van een grote capaciteit tot abstract denken en uit het vierde deel bleek dat sarcastische conversaties tussen mensen die vertrouwd zijn met elkaar vooral de creativiteit verhogen, en niet het conflict.

Als je nog eens een heel sarcastische grapje maakt en je kunt op wat vreemde blikken rekeken, dan heb je nu een mooi argument bij. Je maakt jezelf en de toehoorder op die manier intelligenter. Mooi meegenomen, toch?

Artikel uit Het Nieuwsblad
bron: http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20151103_01952314


Het Nieuwsblad
volgopfacebook

volgopinstagram