Is die boekentas niet te zwaar?

123-kind-boekentas-bril-school-08-17.jpg

nieuws Een boekentas mag niet meer wegen dan 10% van het lichaamsgewicht. Te veel extra kilo’s kan een oorzaak zijn van rugklachten, zelfs op latere leeftijd. Dus let erop dat jij of je kind enkel het materiaal meeneemt dat nodig is voor die dag en ga voor een rugvriendelijke oplossing.

Een rugzak is beter dan een boekentas of schoudertas. En dan liefst een exemplaar met een verstevigde rug, twee brede en verstelbare draagriemen, en verschillende compartimenten.
- Verdeel de inhoud evenredig over de rugzak, maar steek de zwaarste spullen zo dicht mogelijk tegen je rug, ongeveer ter hoogte van je navel.
- Span de draagriemen goed aan zodat de boekentas zo dicht mogelijk tegen je rug hangt. Ze moeten minstens vijftig centimeter lang zijn en ter hoogte van de schouders zeker vier centimeter breed. Een goede opvulling van de draagriemen is eveneens noodzakelijk. Ideaal is een rugzak met een borstband die je kunt vastklikken. Zo wordt het gewicht nog beter verdeeld over je lichaam.
- Draag je rugzak over beide schouders en til hem altijd op met gebogen knieën. Zet hem eerst op een tafel of een ander hoog object en neem hem dan op je rug.
- Bind hem op de bagagedrager terwijl je fietst en zet hem op de grond wanneer je stilstaat.

Bron: Infozine en andere

auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: augustus 2020

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram