Onderzoek naar vaccinatie bij borst- en eierstokkanker

nieuws Het Medisch Centrum van de Vrije Universiteit Amsterdam hoopt binnenkort een onderzoek te beginnen naar een vaccin dat borst- en of eierstokkanker kan voorkomen. Daarmee zou het preventief verwijderen van borsten en eierstokken tot het verleden kunnen
behoren.
Onderzoek heeft uitgewezen dat er bepaalde antilichamen bestaan die mogelijk in staat zijn borst- en eierstokkanker te voorkomen. Er wordt op diverse plaatsen in de wereld gezocht naar de ontwikkeling van een vaccin ter bestrijding van deze vormen van kanker. Het vaccin zou ook gebruikt kunnen worden om de kans op terugkeer van borstkanker te verminderen.


Laatst bijgewerkt: maart 2003
RECONNECT, talent blijft, ook na kanker RECONNECT, talent blijft, ook na kanker
Stichting tegen Kanker

Er is te weinig aandacht voor de terugkeer naar het werk na kanker. Toch is het van groot belang dat werknemers hierbij worden ondersteund. Stichting tegen Kanker biedt daarom RECONNECT aan, een gratis online platform om HR managers of leidinggevenden te begeleiden tijdens het reïntegratietraject van een medewerker bij wie kanker werd vastgesteld.

Meer info

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram