- dossierUien bewaren: zo blijven ze langer goed
- nieuwsHoren, zien, voelen, proeven en ruiken: plan nu een tripje naar de Kempen en geniet met ál je zintuigen
- dossierBeddengoed wassen: 8 slimme tips voor heerlijk frisse lakens
- dossierStatische elektriciteit: hoe voorkom je schokjes?
- dossierWelke huidverzorging heb je echt nodig?
Handige wistjedatjes voor in de keuken: Hoe verwijder je stukjes kurk uit een glas?

nieuws
Je herkent dit scenario ongetwijfeld. Je ontkurkt een lekkere fles wijn, je giet een glaasje uit en daar liggen ze te dobberen die vervelende kurkbrokjes.
Als het minuscule stukjes zijn dan giet je de wijn best door een koffiefilter om hem helemaal kurkvrij te maken. Giet je glas zachtjes uit om zoveel mogelijk verspilling te vermijden.
Grotere kurkdeeltjes kan je wegwerken door de wijn door een fijne zeef te gieten.
Wil je iets creatiever uit de hoek komen, dan kan je ook een rietje gebruiken. Duw één uiteinde van het rietje tegen een stukje kurk en dek het andere uiteinde af met je duim. Zo creëer je een vacuüm en kan je het kurkfragmentje gemakkelijk verwijderen.
auteur:
Hilde Deweer,
lifestylejournalist