Nieuw initiatief ‘kopjetroost’ steekt mensen hart onder de riem

screenshot_kopjetroost.JPG

nieuws De coronacrisis houdt iedereen nog steeds in de ban, maar lijkt de ene toch nog net iets harder te raken dan de andere. Sommigen zitten zonder werk, terwijl anderen snakken naar gezelschap of een knuffel. Misschien ken je zelfs iemand die een dierbare verloor aan de gevolgen van het coronavirus. Met het nieuwe initiatief ‘kopjetroost’ van de Coronadenktank kan je op een eenvoudige manier steun betuigen. 

koffiekop voor je raam 

Hoe? Simpel! Zet gewoon een koffiekopje voor je raam of op je brievenbus, of hang eentje op aan de boom in je voortuin. Via kopjetroost.be kan je ook een affiche downloaden om aan je raam te hangen, eventueel met een zelfgeschreven troostende boodschap. Op die manier laat je mensen weten dat je oog hebt voor hun verdriet en dat je hen steunt in deze moeilijke periode van isolatie. Naar aanleiding van de actie werden er ook een nieuwe hashtag gelanceerd voor op sociale media: #kopjetroost. 

Hartverwarmend initiatief 

Ines Vanlangendonck vertelt hoe het initiatief tot stand kwam: “We krijgen op wijrouwenmee.be, een ander initiatief van de Coronadenktank, heel wat reacties van mensen die zelf afscheid moesten nemen en ons vertellen waar zij troost uit putten. De erkenning van hun verdriet speelt daarin vaak een belangrijke rol. Het gevoel, hoe klein ook, er niet alleen voor te staan. We zochten een manier om op afstand te kunnen troosten, om te laten zien dat er aan hen wordt gedacht. Het gaat trouwens niet enkel over mensen die een dierbare verliezen, maar ook over mensen die het moeilijk hebben, want zo zijn er heel veel. Met kopjetroost kan je op een heel simpele manier blijk geven van troost en erkenning.”

Bronnen:
https://www.coronadenktank.be
https://wijrouwenmee.be

Lees ook: Coronavirus: Burgerinitiatief helpt familieleden bij afscheid nemen en rouwen

auteur: Sofie Van Rossom, gezondheidsjournalist
Laatst bijgewerkt: januari 2021

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram