Mysterieuze ziekte maakt slachtoffers in China, Thailand en Japan

123_chinees_masker_vervuiling_2020.jpg

nieuws

Nadat vorige week twee mannen in China zijn overleden aan de mysterieuze virale longontsteking die daar onlangs uitbrak, vielen er nu ook slachtoffers in Thailand en Japan. 

In China werden al tientallen mensen ziek door dit virus. Zeven van hen verkeren in zorgwekkende toestand.

De uitbraak is volgens de Wereldgezondheidsorganisatie mogelijk veroorzaakt door een nieuw type coronavirus. China sluit niet uit dat het virus overdraagbaar is tussen mensen, hoewel de kans daarop op het moment klein is. 

De Japanner met het virus werd tegen het einde van zijn bezoek aan China ziek. Na zijn terugkeer in Japan ging hij op 6 januari naar de dokter. Uit tests in het ziekenhuis bleek dat de man het coronavirus heeft.

Het coronavirus is verwant aan het virus dat SARS veroorzaakt. Aan die ziekte overleden in 2002 en 2003 honderden mensen in China en Hongkong.

Lees ook: SARS ( Severe Acute Respiratory Syndrome )

Bronnen:
https://www.ad.nl
https://www.medischcontact.nl


Laatst bijgewerkt: januari 2021
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram