Test-Aankoop verzet zich tegen nieuwe dieetpil

nieuws Na de Amerikaanse Food and Drug Administration heeft nu ook de Europese Commissie groen licht gegeven voor de vrije verkoop van de dieetpil Alli. Die bestaat al tien jaar onder de naam Xenical, dat enkel op voorschrift verkrijgbaar is voor zeer zware mensen.

Alli is een pil met een veel lichtere dosis. Ook voor het gebruik daarvan zijn er beperkingen: alleen 18-plussers met een Body Mass Index (BMI) vanaf 28 mogen de afslankpil slikken. De apothekers moeten erop toezien dat aan die voorwaarden voldaan wordt.

In combinatie met een evenwichtig dieet en beweging belooft de producent van Alli dubbel gewichtsverlies.

Test-Aankoop denkt dat ook mensen die geen zwaar overgewicht hebben, Alli zullen kopen 'om snel wat winterkilo's te verliezen'. De consumentenorganisatie vreest ook voor misbruiken door jongeren en mensen met een eetstoornis.

Laatst bijgewerkt: augustus 2019
Hoe vitamine D snel en makkelijk op peil brengen? Hoe vitamine D snel en makkelijk op peil brengen?
Vista-life pharma

Onze vitamine D is op het laagste niveau in de winter en het voorjaar. Ontdek hoe vitamine D op peil te brengen en geniet van zijn weldaden.

Meer info

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram