Waarom je (soms) beter geen make-up draagt

123m-beauty-cosm-makeup-16-1.jpg

dossier

Ben je het beu om elke ochtend een uur vroeger op te staan, om jezelf er vervolgens wakkerder uit te laten zien met behulp van make-up? Of lukt het je niet om elke avond je make-up te verwijderen waarna je opstaat met wimpers die aan elkaar plakken? Misschien draag je dan beter even geen make-up …

Er is natuurlijk niks mis met make-up dragen, net zoals er niks mis is met géén make-up dragen. Maar wil je af en toe je gezicht even laten ademen en wat tijd winnen, dan kunnen deze tips je helpen.

Foundation

Laat je foundation even voor wat hij is en geef aandacht aan de huid die eronder zit. Om terug een gezonde en zuivere huid te krijgen is het belangrijk dat je elke avond én ochtend je huid goed reinigt met een reinigingsmelk en tonic (nee, niet die met gin). Ga op zoek naar een product dat bij je huidtype past. Als je echt een lastige huid hebt, ga je best eens langs bij de dermatoloog.

Toegegeven, deze heb je al honderd keer gehoord maar het is gewoon echt zo: drink voldoende water!

Mascara

Oké, mascara is een geweldige uitvinding om je ogen er fantastisch uit te laten zien, maar ook ideaal om wimpers te verliezen. Zelfs als je dagelijks je make-up eraf haalt (you go girl), verlies je er nog steeds veel door in je ogen te wrijven. Geen nood, als je om de twee avonden olijfolie aanbrengt op je propere en droge wimpers krijg je in no time glanzende en sterkere wimpers.

Lippenstift

Voor velen is lippenstift enkel voor speciale gelegenheden, maar wat we wel dagelijks gebruiken is lippenbalsem. Je geeft je lippen een gezonde glans en tegelijk verzorg je ze ook nog eens, of dat denk je tenminste. Lippenbalsem is goed voor je, op voorwaarde dat je pas om de 2 à 3 uur smeert en een vrij basic balsem gebruikt. Anders kunnen je lippen gaan irriteren, en dat is allesbehalve het doel.

Nooit meer make-up?

Je moet altijd doen waar je je goed bij voelt en als jij je beter voelt met make-up op, dan doe je dat gewoon. Vergeet gewoon niet om goed zorg te dragen voor je gezicht, dat moet namelijk nog je hele leven meegaan!

Auteur: Sarie De Graeve


Laatst bijgewerkt: september 2023

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram