Tips voor de inrichting van een kleine kinderkamer

dossier Hoe kleiner de ruimte, hoe minder gezellig? Niets van. De kinderkamer mag dan misschien geen balzaal zijn, maar met de tips van interieurstylist Laurence Scheyvaerts van L'eau Interior Design maak je er toch een paleisje van. Of een stoere boys room natuurlijk.

  • Ga voor een hoogslaper, dan kan je onder het bed met enkele kussens een gezellig hoekje maken waar je kindje kan lezen, spelen, rusten,… Op die plek kan je eventueel ook een bureau voorzien. Ofwel ga je voor een inklaptafel die je aan de muur bevestigt.
  • Kies een lichte tint voor de muren om een open gevoel te verkrijgen. Qua kleurenpalet denk ik bijvoorbeeld aan wit of crème, in combinatie met een zacht blauw of groen. Vermijd in elk geval felle tinten, ook voor je decoratie. Accessoires die wel accentkleuren hebben, kan je beter opbergen in een strak afgewerkte kast. Liefst een ingebouwde, met schuifdeuren, zodat je de ruimte optimaal kan benutten.
  • Je zou misschien denken dat een minikamer vraagt om minikastjes, maar die laten de ruimte net nog kleiner lijken. Plaats dus gerust enkele hoge kasten of rekken. Een klein nachttafeltje naast het bed? Een wandplank geeft een mooier resultaat.
  • Lange gordijnen of een mooie klamboe, van het plafond tot aan de vloer, laten de kamer optisch hoger lijken, zeker als je de vloer een lichte kleur geeft. Je kan ook altijd een spiegel op een strategische plek plaatsen, zodat het daglicht weerkaatst in de kamer. Als het donker wordt, kunnen de sfeerlampjes aan. Die verspreid je best over de ruimte, zodat je verschillende gezellige hoekjes creëert.
Lees ook: Tips om je kinderkamer rustgevend en feng shui in te richten Binnenkijken: een peuterkamer voor Mattéo Kinderkamer verven? 6 toffe ideeën voor een prachtige kinderkamer 5 manieren om de kinderkamer makkelijk te verduisteren DIY Ikea-hacks voor de kinderkamer en speelkamer


Laatst bijgewerkt: juli 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram