Steunactie voor baby Pia

Laatst bijgewerkt: september 2019
SMS-actie-Social-story.jpg

nieuws

De Belgische bevolking laat haar hart spreken. Tijdens de voorbije dagen werden er al meer dan 900.000 sms'jes gestuurd om de kleine Pia te redden. 

Pia lijdt aan SMA, een ongeneeslijke spierziekte. Dankzij het medicijn Spinraza® kan ze, in vergelijking met kindjes die een paar jaar voor haar geboren zijn, langer blijven leven en iets meer gebruik maken van haar armen en benen. Maar ze zal nooit kunnen kruipen of lopen. Tenzij ze het medicijn Zolgensma® toegediend krijgt. 

Dat wondermiddel kan haar toegediend worden in de Verenigde Staten, maar kost bijna 2 miljoen euro. Het bedrijf dat het medicijn maakt, Novartis, wil het niet gratis geven en Pia's diagnose kwam net 2 weken te laat om mee te kunnen doen aan een klinische studie. Dat maakt Pia het enige kindje in België dat niet in zo’n studie zit en het medicijn dus niet kosteloos kan krijgen. 

Pia’s ouders, vrienden en familie zetten daarom al verschillende acties op poten om geld in te zamelen, maar de grote doorbraak kwam er het voorbije weekend. De sms-actie #teampia haalde het nationale nieuws en kon rekenen op grote bijval. Vandaag nog lieten Proximus en Telenet weten dat ze geen kosten aanrekenen voor deze actie. Wie het woord ‘Pia’ per sms naar 4666 stuurt, kan er dus zeker van zijn dat de 2 euro die hij of zij betaalt integraal naar de ouders van Pia gaan.

Dit verhaal laat bijna niemand onbewogen, ook onze redactie niet. Wij hebben ons steentje al bijgedragen. Jij ook? Sms het woord ‘Pia’ naar 4666. Dat kost je 2 euro.

Meer info: Team Piaauteur: Annemie Vandeweerdt, gezondheidsjournalist

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram