Hoe train je je baby op buikligging?

123-baby-muts-buiklig-02-18.jpg

nieuws Laat je baby slapen op zijn rug, maar ontdekken en spelen op zijn buik. Buikligging bij baby’s is bevorderlijk voor de ontwikkeling van hun motoriek en voor hun mentale en visuele ontwikkeling.

Enkele tips om je baby zoveel mogelijk in die houding te leggen of vast te nemen.

- Draag je baby met zijn rugje tegen je borst of met zijn buikje tegen je onderarm. Wissel af van kant en richt het hoofdje van de baby afwisselend naar links of naar rechts.

- Leg je baby op zijn buikje op je borstkas. Zo motiveer je hem om zijn hoofdje op te richten en naar jou te kijken. Ondersteun zijn armpjes in een eerste fase eventueel met een doek. Wanneer je baby er sterk voor genoeg is, stimuleer je hem om zijn hoofdje te draaien en zijn armpjes uit te steken door afwisselend aan beide zijden speelgoed aan te bieden.

- Leg je baby na de verschoning en na de voeding op zijn buikje. In die houding leert hij zijn hoofdje optillen en na een tijdje gaat hij vanzelf zijn hoofdje van links naar rechts draaien. Wissel ook tijdens de (fles)voedingen van kant, het bevordert de ontwikkeling van je baby.

Lees ook: Slapen op de rug, spelen op de buik

auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: maart 2018
Geef het beste van jezelf en neem deel aan een klinische studie Geef het beste van jezelf en neem deel aan een klinische studie
Pfizer

U bent minimum 12 weken geleden bevallen ? U geeft uw baby borstvoeding en stemt ermee in om die tijdelijk te onderbreken (4 - 5 dagen) ? Dan zoeken we jou !

Check hier hoe je kan bijdragen

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram