Reizen en vogelgriep

nieuws Hoewel reizigers naar landen waar vogelgriep heerst nauwelijks risico lopen, gelden de volgende adviezen aan reizigers naar deze regio's:
• Vermijd tijdens uw vakantie zoveel mogelijk direct contact met vogels en pluimvee. Mest is ook een mogelijke bron van besmetting. Vermijd daarom ook markten waar vogels worden verhandeld. Indien lokaal melding wordt gedaan van besmette bedrijven of dorpen, bezoek deze dan niet en pas eventueel uw reisbestemming aan.
• Neem geen dierlijke producten (eieren, vlees, vleeswaren, kaas of andere melkproducten, huiden, jachttrofeeëen) mee tijdens de door-en terugreis, ook niet in kleine hoeveelheden.
• Als u zelf kippenvlees bereidt, neem dan goede hygiënische maatregelen in acht (handen wassen) en zorg dat het vlees goed gaar en verhit is (minimaal 70 graden).
• Ook in restaurants is het noodzakelijk alleen goed gaar kippenvlees te eten.
Het heeft geen zin je te laten vaccineren met het griepvaccin om vogelgriep te voorkomen. Ook wordt reizigers niet geadviseerd anti-virale middelen mee te nemen.


Laatst bijgewerkt: november 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram