Morning-after pil werkt tot 5 dagen na seks

Laatst bijgewerkt: april 2004

nieuws De morning after pil, die sinds kort ook in ons land beschikbaar is, wordt gebruikt om een ongewenste zwangerschap te beletten waneer bij het vrijen geen voorzorgen zijn genomen. Normaal wordt aangenomen dat ze een zwangerschap kan tegenhouden binnen de 72 uren na het onbeschermde seksuele contact.
Uit een Canadese studie blijkt dat de pil tot vijf dagen na het seksuele contact in 87% van de gevallen een zwangerschap kan voorkomen. Alhoewel de auteurs erop wijzen dat men vrouwen moet blijven aanraden om zo snel mogelijk contact op te nemen met hun arts wanneer het risico op een ongewenste zwangerschap bestaat, stippen ze aan dat de morning after pil dus ook met goed resultaat en zonder risico op complicaties kan worden toegediend als de termijn van 3 dagen is verstreken. In sommige omstandigheden kan dit meer ingrijpende maatregelen zoals een abortus voorkomen.

Bron: American Journal of Obstetrics and Gynecology maart 2001
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram