dagelijks leven

Wonen & gezondheid (6/14): Straling

dossier 5/01/2005

Dagelijks worden we blootgesteld aan verschillende soorten en dosissen externe elektromagnetische straling, variërend van radiogolven over röntgenstraling tot zonlicht.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Spuitbussen slecht voor moeder en kind

nieuws 22/12/2004

Herhaald gebruik van spuitbussen tijdens de zangerschap en kort na de bevalling, leidt tot een toename van diarree en oorpijn bij kinderen en van hoofdpijn en depressie bij moeders.

lees meer »

Wonen & gezondheid (4/14): Verlichting

dossier 15/12/2004

Daglicht is belangrijk voor de gezondheid. Niet alleen het biologisch ritme en de stofwisselingsprocessen (vitamine D-metabolisme, bilirubineafbraak) worden er door beïnvloed maar ook ons geestelijk welbevinden.

lees meer »

Gezondheidsklachten en wonen

dossier 10/11/2004

De gemiddelde Vlaming brengt meer dan 90 procent van zijn tijd binnenshuis door. De kwaliteit van ons binnenmilieu is dan ook vaak belangrijker voor onze gezondheid dan die van het buitenmilieu, vooral dan voor de zwakkeren zoals jonge kinderen, ouderen, zieken en zwangeren.

lees meer »

Lood: opgelet, een onzichtbare vijand

dossier 16/07/2003

Wie op vakantie gaat in het buitenland, kan doorgaans niet naast de massa souvenirs kijken van keramiek of metaal... en laat zich al eens verleiden tot een aankoop. Die hebbedingetjes bevatten soms lood en dat is schadelijk voor het menselijk organisme.

lees meer »

Mijn verhaal: noodlottige hondebeet

Mijn verhaal: noodlottige hondebeet
mijn verhaal 28/06/2003

Een jaar geleden wordt Kees tijdens een ongelukkige samenloop van omstandigheden gebeten door een van hun honden. Na het lezen van dit verhaal zal je toch een gewaarschuwd iemand zijn!

lees meer »

Lege calorieën

Lege calorieën
dossier 20/06/2002

De restgroep in de voedingsdriehoek groepeert alle voedingsmiddelen die vaak lekker zijn maar strikt genomen niet bijdragen tot een gezonde voeding. Wat is er dan verkeerd met deze voedingsmiddelen?

lees meer »

Veilig koken met de microgolfoven

dossier 2/05/2002

Vandaag bezit ruim 70 % van de Vlaamse gezinnen een microgolfoven. Hoewel hij in hoofdzaak wordt gebruikt om snel maaltijden op te warmen, kan de microgolfoven ook gemakkelijk dienst doen bij de bereiding van maaltijden vertrekkende van verse producten.

lees meer »

Sint-Janskruid toch geen wondermiddel tegen depressies

nieuws 24/04/2001

Heel wat studies hebben de voorbije jaren aangetoond dat Sint-Janskruid (Hypericum), dat in de kruidengeneeskunde al sinds eeuwen wordt gebruikt tegen allerlei psychische kwalen, een effectief geneesmiddel is tegen lichte tot matige depressies. Ook in ons land zijn preparaten van Sint-Janskruid beschikbaar tegen depressie.

lees meer »

Slaappositie en nierstenen

nieuws 22/04/2001

Mensen die altijd op één zijde van het lichaam slapen, maken deze zwaarbelaste kant extra gevoelig voor het ontwikkelen van nierstenen. Dit meldt The Journal of Urology.

lees meer »

Verse lucht niet zo vers

nieuws 1/12/2000

Luchtverversers doen wellicht meer kwaad dan goed, aldus een studie in het Amerikaanse tijdschrift Archives of Environmental Health.

lees meer »

Hifi-gevaren

nieuws 1/09/2000

Mensen die vaak of gedurende lange tijd in een lawaaierige omgeving doorbrengen, lopen een risico op onherstelbare schade aan het gehoor.

lees meer »

Straling - De bestraalde mens

dossier 1/09/2000

De gsm kookt je hersenen; wonen vlakbij een hoogspanningskabel veroorzaakt kanker; van radon in je woning krijg je longkanker. Geruchten over ongezonde effecten van straling zijn er genoeg. Maar moeten we ons echt zorgen maken?

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram