oedeem

zware benen

Zware benen die ontstaan door abnormale vochtopstapeling in de weefsel en lichaamsholten. Meest oedeem is subcutaan aanwezig. In bepaalde ziektetoestand zal oedemen ter hoogte van onderste lidmaat een typisch kenmerk zijn.

15 artikels over oedeem
Bekijk

Ernst van een TIA onderschat

Ernst van een TIA onderschat
nieuws 24/12/2019

Mensen met klachten die op een TIA duiden, wachten te lang met het zoeken van medische hulp. Dit blijkt uit onderzoek bij het UMC Utrecht. Een TIA kan de voorbode zijn van een herseninfarct en moet gezien worden als medisch spoedgeval.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.

Hoe ontstaat acuut nierfalen?

Hoe ontstaat acuut nierfalen?
nieuws 10/03/2015

De term ‘acuut nierfalen’ (acute nierinsufficiëntie) wordt gebruikt om aan te duiden dat de nieren snel - over een periode van enkele uren tot dagen - slecht werken en niet meer (voldoende) in staat zijn om de afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen.

lees meer »

Gezwollen benen en voeten

nieuws 13/08/2011

Tijdens de warme zomermaanden krijgen we sneller last van gezwollen benen, enkels en voeten. Soms gaat dat gepaard met een zwaar gevoel in de benen of met pijn.

lees meer »

Lymfoedeem na borstoperatie

dossier 7/06/2006

Het lymfevatenstelsel is te vergelijken met het bloedvatenstelsel, maar in plaats van bloed vervoeren deze vaten lymfe. De lymfe voert de eiwitten en het vocht af uit het weefsel. In bijna alle lichaamsweefsels ontspringen kleine lymfevaten.

lees meer »
15 artikels over oedeem
Bekijk
Wat denk jij?

Een DVT komt meestal voor t.h.v. het been

  • juist
  • fout
volgopfacebook

volgopinstagram